Limes Vogr

93 %
(11 hodnocení)

Předností tohoto zahradního grilu je, že si maso udržuje svoji šťavnatost a nevysouší se. Nemusí se tak často otáčet ( velké kuře  po půl hodině) a hlídat, aby se nespálilo a přitom se maso griluje kolem dokola stejně a především skutečnost, že díky vodní lázni, která je pod grilovaným pokrmem, nedochází k hoření tuků a oleje a tím také ke vzniku zdraví škodlivých látek, které se u ostatních grilů dostávají do pokrmů. Grilovaný pokrm je tepelně upravován ve směsi vodní páry, tepla a dýmu ve vysoké... Celý popis

Koupit za 9 853 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Předností tohoto zahradního grilu je, že si maso udržuje svoji šťavnatost a nevysouší se. Nemusí se tak často otáčet ( velké kuře  po půl hodině) a hlídat, aby se nespálilo a přitom se maso griluje kolem dokola stejně a především skutečnost, že díky vodní lázni, která je pod grilovaným pokrmem, nedochází k hoření tuků a oleje a tím také ke vzniku zdraví škodlivých látek, které se u ostatních grilů dostávají do pokrmů. Grilovaný pokrm je tepelně upravován ve směsi vodní páry, tepla a dýmu ve vysoké teplotě, což pokrmu dodává vynikající chuť. Nemusíte už kupovat plyn, dřevěné uhlí, brikety ani líh na podpalování. Stačí DŘEVO. Nejlepší je z ovocných stromů, buk a nebo olše, které vám maso i trochu ovoní jako při uzení. Je možné dokoupit ještě jeden grilovací rošt jako nástavec s dvěmi odkládacími plochami, ale v základu se pod poklici vejdou tři velká kuřata.
Gril je určen k ohřevu a grilování různých druhů masa a masných výrobků suchým dřevem na zahradách či jiných venkovních prostorách s nehořlavým okolím. Plášť a víko je vyrobeno z nerezového materiálu, rošt z oceli s povrchovou úpravou - galvanické poniklování. Topeniště je vyrobeno z černého plechu a ošetřeno přepravní bravou. Závěs nádoby na vodu je vyrobenz oceli a galvanicky pozinkován. Topeniště lze pro jeho snadné čištění od pláště jednoduše oddělit. Smaltovaná nádoba na vodu je umístěna uvnitř pláště v závěsu. Po ukončení grilování nádobu s tukem vylejte a připravte k dalšímu grilování.
Při mírném varu vody docílíte pod víkem ideální teploty v rozmezí 150 - 200 st.C.
Výška grilu je 84cm. Grilovací rošt je umístěn ve výšce 66cm.
Pozor na přítomnost dětí při grilování. Nebezpečí popálení o gril. Používejte ochrané rukavice a dodržujte obecně platné bezpečnostní předpisy.
Předpokládané doby grilování za stálého varu vody jsou:

párky: 10 minut
steaky: 10-20 minut
ryby: 20-40 minut
kuřata: 90 minut
Čas přípravy pokrmů odhadnete sami, ale pozor nebuďte zbytečně zvědaví, protože při každé kontrole pokrmu vám odchází pára a kouř s teplotou. Kontrolujte jen, aby voda vařila a bylo jí dostatek. To uvidíte bez zvedání poklice.

Najděte si místo, kam odstavíte drahý zahradní gril, který jste používali doposud, tak jako já. Budete velmi příjemně překvapeni a proto vám přeji dobrou chuť.
                                                                          Jirka Hrdý
Ps. Pokud navštívíte naše Jezero, tak máte možnost si jej zdarma vyzkoušet.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Limes
Velikost grilovací plochy 1190 cm2
Materiál roštu s ocelovým roštem
Hmotnost 17 kg
Piezo zapalování ne
Odkládací plocha ano
Vodní ano
Zahradní ohniště ano
Barva černé
Výška grilu 110 cm
Šířka grilu 40 cm
Hloubka grilu 40 cm
Zobrazit více parametrů